Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Cesk Freixas

Poemes, contes i cançons

  • 75
    Mecenas

Activitats i unitats didàctiques


Contes i cançons

  • Activitat per a alumnes d’educació infantil i primària (escoles i biblioteques)
  • Espai escènic recomanat: aules, biblioteques i sales d’actes
  • Durada aproximada: 50 minuts
  • T'interessa? Escriu-nos!
Cesk Freixas és un bon coneixedor de les històries que conformen la cultura popular del nostre país. Amb la seva trajectòria com a cantautor, amb més de 21 anys d’ofici a les seves espatlles, ha tingut la oportunitat de realitzar més de 2.500 concerts arreu dels Països Catalans, i conèixer molts dels contes, llegendes i rondalles que ens configuren com a poble. Freixas, a banda de publicar 9 treballs discogràfics, ha escrit 3 llibres de contes infantils: Aigua (2020), Contes catalans d’avui i de sempre (2021) i Llegendes i rondalles
catalanes
(2022). El primer és una història sorgida arran de la seva cançó homònima, on explica el cicle de l’aigua. El segon és un recull de contes populars, que Cesk Freixas ha reescrit. El darrer també és un recull reinterpretat per l’autor, però aquesta vegada, en lloc de contes, les narratives més fantàstiques en són les protagonistes.

Amb la música com a fil conductor, Cesk Freixas explica de manera interactiva alguns d’aquests contes, llegendes i rondalles que ha escrit, intercalats amb cançons, algunes pertanyents a la seva discografia, i d’altres que el cantautor ha creat expressament per a explicar les històries.

Poemes i cançons

  • Activitat per a alumnes de secundària, cicles formatius i batxillerat (instituts)
  • Espai escènic recomanat: aules i sales d’actes
  • Durada aproximada: 50 minuts
  • T'interessa? Escriu-nos!
Cesk Freixas ha dedicat part de la seva vida professional a entendre els processos creatius, i ha cercat en la vessant narrativa de les cançons una veu pròpia, que l’ha ajudat a construir les seves composicions d’una manera sincera i directa. Amb la seva trajectòria com a cantautor (més de 21 anys d’ofici), ha tingut la oportunitat de realitzar més de 2.500 concerts arreu dels Països Catalans, i ha posat la seva música al servei de la poesia, un gènere literari en constant contacte amb la cançó d’autor. Freixas, a banda de publicar 9 treballs discogràfics, ha escrit 4 llibres de poesia: Paraules per a Gaeta (2013), Alè de taronja sencera (2016), El delta de les paraules (2020) i Que avui sopem al carrer (2025). En tots ells, la recerca de la bellesa estètica hi sobrevola d’una manera molt evident, però no oblida mai el compromís de l’artista amb l’entorn i el context on viu. Per aquest motiu, la poesia de Cesk Freixas és, de la mateixa manera que també ho són les seves cançons, compromesa amb els discursos d’alliberament.

Amb la música com a fil conductor, Cesk Freixas explica de manera interactiva l’ofici de músic i escriptor, compartint reflexions al voltant del procés creatiu, recitant poemes i cantant cançons.

Xerrades i conferències


La vida en el cant

  • Activitat per a centres cívics, biblioteques, escoles de música, cicles, festivals, taules rodones, debats…
  • Espai escènic recomanat: aules, sales d’actes, teatres i auditoris
  • Durada aproximada: 60 minuts
  • T'interessa? Escriu-nos!
Cesk Freixas estructura una xerrada/conferència que parteix de la seva experiència personal i professional amb l’escena i la indústria musical. Amb el seu coneixement, constatat en més de 21 anys de trajectòria, 2.500 concerts i 9 discos publicats, exposa com enfocar i acceptar els inicis d’un projecte creatiu, com les eines d’autogestió (el micromecenatge i les comunitats de mecenes) i el programari lliure (per fer música, però també per difondre-la) poden ser útils i imprescindibles en aquest camí, quines alternatives hi ha per fer possible el funcionament d’una proposta cultural al marge dels circuits mainstream, i quines crítiques i preguntes són necessàries que ens fem per posar en dubte la jerarquització, homogeneïtzació i privatització de l’escena musical i cultural.

Ja sigui en format de xerrada, conferència, debat o taula rodona, sempre és interessant acabar l’activitat amb una dinàmica de preguntes i respostes, per posar en comú reflexions, veure’n punts de vista diferents i, sobretot, donar protagonisme als assistents.